MIKSI VALOKUITU?

Nopean kuituverkon hyödyt

Vauhtia verkkoon

Laajakaistayhteys on  yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää monipuolistuvia sähköisiä palveluita. Moderni tietoliikenne ja uudet sähköiset palvelut edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin nykyisten kuparikaapelin kautta toimivien kiinteiden tai liikkuvien langattomien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä.

Tehokas tietoliikenne edellyttää valokuitua

  1. Valokuitu on lasista valmistettu, optinen kuitu.
  2. Kiinteä valokuituliittymä on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen – ja riittää kaikkiin nykyisiin ja tulevaisuuden nettipalveluihin ainakin 50 vuodeksi.
  3. Valokuitu ei rajoita liittymän nopeutta.

Nopea yhteys tuo palvelut kotiin

  1. Valokuidun kautta toimivalla laajakaistayhteydellä hoituvat kaikkien kiinteistöjen tietoliikenne- ja viestintäpalvelut.
  2. Huippunopeaa valokuituyhteyttä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun hyvälaatuista liikkuvaa kuvaa katsotaan verkon kautta, ladataan ja lähetetään isoja tiedostoja tai kun useita tietoliikennepalveluja käytetään yhtä aikaa.
  3. Nopea yhteys avaa oven myös tulevaisuuden palveluille.

Nopean yhteyden etuja

Kaikki kodin tietoliikennepalvelut voidaan hoitaa yhden yhteyden kautta ja vaihtoehtoja on enemmän. Valokuitu tuo uuden tavan katsella tv:tä, runsaan valikoiman kanavia ja tilausvideoita. Myös teräväpiirtolähetyksiä voi katsoa häiriöttä. Ohjelmia voi myös tallentaa verkkoon. Laajakaista-tv palveluja tarjoaa muun muassa Maxivision.

Valokuituverkko tuo uudenlaisia työskentelymahdollisuuksia ja tehokkuutta kotitoimistoihin, kun tieto siirtyy nopeasti. Oppilaitokset voivat hyödyntää nopeaa yhteyttä tarjoamalla uusia tapoja opiskella, esimerkiksi kielikursseille voi osallistua kotoa.

Erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopean yhteyden kautta luotettavasti. Esimerkiksi loma-asuntoa voidaan valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla.

Valokuituliittymä nostaa kiinteistön ja asunnon arvoa!