Ohjeita

Ohjeita erilaisiin tilanteisiin

Valokuitu on ylivoimaisesti paras laajakaistatekniikka, jossa on lähes rajaton kapasiteetti. Ilmoitetut laajakaistanopeudet ovat nimellisnopeuksia. Liittymän todelliset nopeudet ovat alhaisempia.

Täältä löydät ohjeita testin tekemiseen: https://www.netplaza.fi/asiakastuki/nopeustesti/

Mikäli yhteysnopeus jää toistuvasti alle liittymällesi luvatun vaihteluvälin, tee vikailmoitus numeroon 08 2370 6750.

Internet-yhteyden nopeuden testaamiseksi on tarjolla lukuisia eri palveluja, joita löytyy helposti esimerkiksi Googlettamalla hakusanan “nopeustesti“.  Jonkinlaiseksi ”standardiksi” näyttää muotoutuneen operaattoririippumaton kansainvälinen speedtest.net -palvelu. Kts. kuva. Serverin valinta Netplaza Oulu

Kun käyttäjä haluaa ottaa yhteyden käyttöönsä langattomasti joko tietokoneella tai puhelimella, valitaan verkkoyhteyksistä oikea langaton verkko (varmista, ettei kyseessä ole mobiiliverkko) ja syötetään salasana. Jos päätelaitteena on Genexis, laite voi kysyä joko WPA KEY (suojausavain) tai WPS PIN (8 merkkiä).
Jos taas päätelaitteena on Inteno, laite kysyy WPA KEY (suojausavain). Nämä tiedot löytyvät päätelaitteen mukana tulleesta tarrasta, jollainen on kiinnitettynä myös päätelaitteen takapuolelle. Puhelimessa täytyy olla Wi-Fi päällä. Salasanan syöttö tarvitaan vain kerran, jatkossa yhteys löytyy automaattisesti.

Kuituverkkoasiakkaana valokuituliittymäsi hintaan sisältyy käyttöoikeus kahteen Maxivision Peruspalveluun sekä mobiilipalvelu .

Kanavien katsominen edellyttää Maxivision boksin hankintaa, muut boksit eivät toimi kyseisen palvelun yhteydessä. Maxivision bokseja saa Pudasjärvellä PudasKoneesta sekä Koillistelestä ja Taivalkoskella Jokijärven Sähköstä. Saman laitteen voi tilata halutessaan myös Maxivision verkkokaupasta. Maxivision boksin käyttöönoton yhteydessä laite rekisteröidään Maxivision järjestelmiin ja samalla luodaan omat käyttäjätunnukset, joita tarvitaan televisiopalvelun hallintaan, esim. lisäkanavien, tallennustilan jne. ostamisen osalta.

Digiboksin rekisteröinti Maxivision palveluun:

  1. Kirjaudu nettiselaimella osoitteeseen https://maxivision.fi/kuituverkot ja valitse sieltä kuituverkko, johon kuulut. Klikkaa linkkiä oikeassa yläkulmassa; ”Rekisteröi Maxivision boksi”.
  2. Syötä digiboksin sarjanumero ja MAC-osoite. Nämä löytyvät sekä boksin pohjassa olevasta tarrasta, että boksin pahvipakkauksesta.
  3. Anna haluamasi käyttäjänimi ja salasana. Tarvitset näitä käyttäjätunnuksia jatkossa mm. lisäkanavien tilaamiseen. Suosittelemme käyttämään yksinkertaisia / helposti muistettavia tunnuksia käyttömukavuuden parantamiseksi.
  4. Täytä yhteystietosi ja luvat tietojen käyttöön uutiskirjeiden ja markkinoinnin osalta. Tämän jälkeen rekisteröinti on valmis.
  5. Kytke seuraavaksi digiboksi verkkoon ja käynnistä boksi. Ensimmäisellä käynnistyskerralla boksi kysyy käyttäjänimeä ja salasanaa. Nämä ovat samat tunnukset, jotka olet antanut my.maxivision.fi sivulla boksin rekisteröinnin yhteydessä.
  6. Digiboksi on nyt valmis käytettäväksi.

Kodin sisäverkossa toimiviin laitteisiin, kuten esim. valvontakamerat, voidaan ottaa yhteys kodin ulkopuolelta netin kautta.

Yleensä nämä laitteet saavat kodin päätelaitteelta, reitittimeltä, sisäverkon IP-osoitteen. Jotta netistä päästään tähän sisäverkon osoitteeseen kiinni, tulee reitittimelle tehdä porttiohjaus.

Ohjeet porttiohjaukseen löydät reititinkohtaisesti Netplazan ohjeista:

https://www.netplaza.fi/asiakastuki/kuituverkkojen-asiakkaat/laitteiden-etakaytto

Jos huomaat, että internet-yhteytesi ei toimi halutulla tavalla, katso vinkit:

https://www.netplaza.fi/asiakastuki/kuituverkkojen-asiakkaat/vianselvittelyn-vaiheet

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic