Valokuitua Ylikiiminkiin!

Tökkiikö netti? Eikö TV näy?

Ylikiimingin valokuituhanke etenee!

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeelle asetettiin tavoitteeksi saada määräaikaan 31.8.2021 mennessä 600 liittymätilausta. Tavoite täyttyi ja Kairan Kuitu Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 22.9., että rakentamishankkeelle haetaan rahoitusta Maaseuturahaston ja ELY-keskuksen jakamista elvytysvaroista.

Koska Ylikiiminki on maantieteellisesti varsin laaja-alue, täytyi jaettavan rahoituksen ehtojen mukaisesti rakentamishanke jakaa kahteen osaan. ELY-keskuksen rahoituksen hakuaika päättyi 30.9.2021 ja Kairan Kuitu Oy jätti kaksi hankehakemusta, joilla katetaan koko Ylikiimingin alueen rakentaminen. Hankehaku on valtakunnallinen, joten rahoituksesta kilpaillaan Suomen laajuisesti. ELY:n ilmoittama tavoiteaikataulu rahoituspäätösten saamiselle on alkuvuosi 2022.

Rakentamishankkeeseen liittyviä kilpailutuksia tehdään etukäteen ehdollisena jo ennen päätöksen saamista. Näin hankkeessa päästään mahdollisimman pikaisesti liikkeelle, kun tieto päätöksestä tulee. Urakoitsijoille ja materiaalitoimittajille tiedoksi, että kaikki kilpailutukset tullaan tekemään julkisten hankintojen kilpailutuskanava Hilman kautta.

Liittymiä voi edelleen tilata 100€ liittymismaksulla!

Liittymien tilauslomake on avoinna Kairan Kuitu Oy:n verkkosivuilla ja tilauksia voi tehdä 100 euron liittymismaksulla toistaiseksi. Hankepäätöksen saavuttua päätetään aikaraja, mihin mennessä 100 euron tilaukset on tehtävä. Valokuituverkon suunnittelu on aikaa vievää työtä, joten myöhemmin ilmoitettavan aikarajan jälkeen liittymismaksu nousee selvästi. Tästä tiedotetaan talvella lisää. Eli jos et ole vielä tilannut kuituliittymää, niin kannattaa huolehtia liittymätilaus kuntoon tulevan talven aikana.

Odotellaan siis päätöksiä ja pidetään peukut pystyssä, että rahoituspäätökset ovat myönteisiä!

Hyvää syksyä toivottaen,

Kairan Kuitu Oy

Tilanne 1.9.2021: Liittymätilauksia saapunut lähes 600kpl!

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeelle asetettiin tavoitteeksi 600kpl liittymätilauksia 31.8.2021 mennessä. Tilauksia on tehty 1.9. mennessä yhteensä reilut 590 kappaletta! Lähellä tavoitetta siis ollaan jo.

Tilauksia on tullut viime viikkojen aikana sen verran paljon, että lähetämme tilausvahvistuksia tässä lähiviikkojen aikana. Ei siis huolta, jos tilausvahvistus ei ole vielä saapunut.

Miten jatketaan?

Puhelinmyynti jatkaa soittokierrosta tämän ja ensi viikon ajan, joten vielä on viimeiset hetket ehtiä mukaan! Myös tilauslomake on avoinna verkkosivuillamme. Samaan aikaan teemme verkkosuunnitelmaan muutoksia saatujen tilausten mukaan ja päivitämme myös päätöksenteon pohjalla olevaa rakentamisen kustannusarviota.

Kairan Kuitu Oy:n hallitus käsittelee Ylikiimingin valokuituverkon rakentamista kokouksessaan 22.9., jolloin tehdään päätöksiä hankkeen etenemisen osalta.

Vielä ehdit siis tilata liittymän ja houkutella muitakin mukaan!

Terveisin,

Kairan Kuitu Oy

Puhelinmyynti alkaa Ylikiimingissä!

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeen liittymämyynnissä on käynnissä loppukiri!

Puhelinmyynti aloittaa tiistaina 24.8. soittamaan läpi kaikki ne kotitaloudet sekä yritykset, jotka eivät ole vielä tilausta tehneet. Puhelut soitetaan numerosta 040-3571594. Kannattaa siis vastata! Tilauksen voi tehdä puhelimessa yhdessä myyntihenkilön kanssa.

Verkkolomakkeen kautta liittymätilauksen ehtii tehdä vielä 31.8. mennessä.

Nyt jos koskaan kannattaa jututtaa naapurit ja tutut, että jokainen on varmasti tietoinen tästä mahdollisuudesta!

Valokuitua Ylikiiminkiin – selvitystyö käynnissä!

YLIKIIMINKI: liittymätilaukset tehtävä 31.8.2021 mennessä!

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeen osalta viimeinen valokuituinfo pidetään torstaina 12.8. Joloksella Haaponiemen hallilla klo 18 – tervetuloa mukaan! Yhteensä valokuituinfoja on sitten pidetty yhdeksällä kylällä. Lisäksi hanke on ollut mukana Ylikiimingin keskustassa lauantaina 7.8. pidetyssä toripäivässä. Loistavia kohtaamisia ja äärettömän hyviä kysymyksiä olemme saaneet, kiitos kaikille osallisille!

Mietitkö vielä liittymän tilaamista? Nyt on aika tilata!

Jotta Ylikiimingin valokuituverkon rakentamisen osalta ehditään tehdä tarvittavat päätökset sekä hakea hankerahoitusta rakentamiseen, tulee liittymätilaukset tehdä viimeistään 31.8.2021 mennessä! Nyt on siis aika tilata vihdoinkin se liittymä. Toripäivässä moni sanoi, että kyllä tilaus on tulossa, mutta ei ole vielä saanut aikaiseksi täyttää nettilomaketta. Tulossa ja harkinnassa olevat liittymät eivät valitettavasti näy täällä laskelmissa, joiden pohjalta sitten tehdään päätöksiä, joten pikaisesti tilauksen tekoon!

Liittymätilauksia on nyt kasassa 60% vaaditusta määrästä. Liittymän tilanneet kohteet on laitettu kartalle ja tarkemmat laskelmat rakentamiskustannuksista eri kylien osalta alkavat. Nämä laskelmat myös näyttävät, onko järkevää pilkkoa rakentamishanke kahteen osaan vai kenties hakea rahoitusta koko alueen osalta yhdessä erässä. Tilaamalla voi siis vielä vaikuttaa lopputulokseen.

Ensi viikon lopulla alkaa myös puhelinmyyntikierros, joten kannattaa vastata siihen tuntemattomaan numeroon! Tiedotamme vielä erikseen verkkosivuilla ja Facebookissa, kun puhelinmyynti käynnistyy.

Toivotaan aurinkoista elokuuta ja huimaa loppukiriä liittymätilausten osalta!

Kairan Kuitu Oy

VALOKUITUINFOT JATKUVAT – TERVETULOA MUKAAN!

TERVETULOA VALOKUITUINFOON!

Mikä ihmeen valokuitu? Kenelle se on tarkoitettu? Mitä sillä tehdään? Miten liittymä oikeasti rakennetaan sisälle saakka? Mm. näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen kylillä järjestettävissä valokuituinfoissa!

Tervetuloa mukaan juuri sinun aikatauluihisi sopivaan iltaan!

Ylikiiminkiläiset: valokuituliittymän tilauslomake avattu!

Tilauslomake on nyt avoinna ja se löytyy osoitteesta https://www.kairankuitu.fi/tilaus-ylikiiminki/

Saapuneet tilauslomakkeet tarkistetaan Kairan Kuidun toimesta tarvittavien tietojen ja kohteen sijainnin osalta. Jokaiselle tilauksen jättäneelle lähetetään oma vahvistusviesti.

Yritysten ja taloyhtiöiden osalta liittymävaihtoehtoja on useita ja ratkaisut ovat hyvin yksilöllisiä, joten tilauslomakkeella ei vielä tässä vaiheessa sovita liittymän tarkemmista yksityiskohdista. Kun saamme tilauksen, olemme suoraan yhteydessä jokaiseen yritykseen ja taloyhtiöön, niin voidaan katsoa liittymätarve kohteen mukaan. Ennen tilausta lisätietoja ja vaihtoehtoja voi kysyä sähköpostilla info@kairankuitu.fi osoitteesta.

Mitä nopeammin 600 liittymän raja saavutetaan, sitä nopeammin rakentamishankkeessa voidaan edetä! Kannattaa siis kertoa kaverille myös!

Todennäköisesti valokuitutapahtumia kylillä voidaan pitää jo toukokuun aikana, joten tiedotamme niistä lisää huhtikuun lopulla.

Terveisin,

Kairan Kuitu Oy

VALOKUITULIITTYMÄN HINTA YLIKIIMINGISSÄ 100€!

Valokuituliittymät Ylikiimingissä myydään hintaan 100€ per liittymä. Hinta on ns. avaimet käteen paketti, joka sisältää niin maanrakennuksen kuin myös teletyöt materiaaleineen. Liittymismaksuun sisältyy kotiin asennettava päätelaite, josta yhteyden saa sekä langattomasti että verkkojohdolla.

Ylikiimingin alueen alustava verkkosuunnitelma on valmistunut ja sen myötä rakentamiselle on muodostettu alustava kustannusarvio. Kairan Kuitu Oy:n hallitus linjasi kokouksessaan 30.3.2021, että rakentamisen käynnistymisen edellytyksenä on laajakaistatukirahoituksen saaminen hankkeelle sekä riittävä määrä tilaajia hankealueelta. Laskelmien pohjalta minimi tilaajamäärä on n.600, mikä on alle kolmas osa alueen kiinteistöjen määrästä. Ennen liittymismaksun ilmoittamista kiinnostuksen ilmoittaneita on tullut jo 200 kappaletta! Kiitos kaikille aktiivisille tahoille!

Viimeisimmän tiedon mukaan laajakaistarahoitusta jaetaan vuosille 2021 ja 2022 Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin lisäksi EU:n elpymisrahoista ELY-keskuksen maaseuturahoituksen kautta. Elpymisrahoista tulevan tukirahoituksen osalta hakuaikataulu on vielä avoinna ja lisätietoja asiasta saadaan nyt kevään aikana.

Kairan Kuitu Oy:n verkkosivuille avataan pääsiäisen jälkeen oma sähköinen tilauslomake Ylikiimingin liittymätilauksia varten. Liittymävaihtoehdot löytyvät kootusti osoitteesta https://www.kairankuitu.fi/palvelut-ja-hinnat/kotitaloudet. Vaihtoehdot tulevat myös tilauslomakkeelle lisätietoineen. Jatkossa tilausmäärän kehittymisestä tiedotetaan mm. Facebookissa Valokuitua Ylikiiminkiin sekä Kairan Kuitu Oy:n sivuilla.

Kylillä pidettäviä valokuitutapahtumia joudutaan valitettavasti siirtämään vielä kokoontumisrajoitusten vuoksi eteenpäin, mutta toivottavasti toukokuussa voimme jo tavata ulkotiloissa. Tiedotamme näistä tapahtumista lisää huhtikuun lopulla.

Tavoitteena on todellakin rakentaa kerralla valokuituverkko koko entisen Ylikiimingin kunnan alueelle, joten välitättehän viestiä kaikille tutuille!

Aurinkoista pääsiäistä toivottaen,

Kairan Kuitu Oy:n väki

TIETOA HANKKEESTA

Kairan Kuitu Oy selvittää entisen Ylikiimingin kunnan alueen asukkaiden, mökkiläisten ja yritysten sekä yhdistysten kiinnostusta saada alueelle nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet. Oulun Seudun LEADER ry myönsi joulukuussa 2020 Valokuitua Ylikiiminkiin tiedotushankkeelle rahoitusta 59.145 euroa.

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeessa tiedotetaan asukkaita ja alueen toimijoita nopeiden tietoliikenneyhteyksien hyödyistä, kartoitetaan valokuituliittymästä kiinnostuneiden määrää sekä muodostetaan alustava verkkosuunnitelma, jonka pohjalta rakentamishankkeelle tehdään kustannusarvio.

Hankkeessa kerätään valokuituliittymästä kiinnostuneiden yhteystiedot. Kiinnostuksen voi ilmoittaa Kairan Kuidun verkkosivuilla ”Ilmoita kiinnostuksesi” sivulla. Kiinnostuksen ilmoittaminen ei ole sitova vaan alustava ilmoitus kiinnostuksesta. Jokainen kiinnostuksen ilmoitus lisää kartalle sijaintimerkin, minkä avulla seurataan mahdollisten tilaajien määrää ja sijaintia eli kartoitetaan verkon laajuutta. Hankkeessa selvitetään lisäksi yhteistyömahdollisuudet toisten operaattoreiden kanssa sekä erilaiset rakentamisvaiheen rahoitusvaihtoehdot.

Tavoitteet

  • Saada mukaan riittävästi liittymästä kiinnostuneita/tilaajia, jotta voidaan edetä rahoituksen hakuvaiheeseen
  • Rakentaa valokuituverkko koko entisen Ylikiimingin kunnan alueelle
  • Liittymän hinta on sama kaikille kuluttajille, olipa tilaaja sitten Vesalassa tai Vepsän kylällä.

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeessa tietoa jaetaan niin lehtimainoksilla, suorajakeluilla, tienvarsikylteillä, some-viestinnällä kuin myös Valokuitutapaamisilla kylillä. Valitettavasti koronatilanteen jatkuessa emme järjestä tapahtumia sisätiloissa, mutta pakkasten hellitettyä maalis-huhtikuussa tulemme kiertämään kylillä ulkotapahtumien merkeissä. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää! Facebookissa kannattaa ottaa seurantaan Kairan Kuidun sekä Valokuitua Ylikiiminkiin sivut, sillä molemmilla sivuilla jaetaan ajankohtaisia asioita tietoliikenneyhteyksiin liittyen. Teemme mielellämme yhteistyötä paikallisten yritysten, yhdistysten ja seurojen kanssa.

Valokuituterveisin,
Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic