Valokuitu

Tiesitkö, että yhdellä valokuidulla voitaisiin siirtää koko maailman tietoliikenne?

Valokuitu on hiuksenhieno lasista vedetty kuitu, jota pitkin tietoa siirretään laservalon avulla. Pienen vaimennuksen ja suuren kaistaleveyden ansiosta valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava kuparikaapeliin tai langattomiin yhteyksiin verrattuna. Valokuidun tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, lähes rajaton kapasiteetti ja valmius tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuitu on perinteisiä kuparikaapeliyhteyksiä luotettavampi. Se ei johda sähköä, jolloin ukkonen ja muut sähköiset häiriöt eivät vaikuta sen toimintaan.

Valokuituyhteyden edut

Liian kallista! ...Vai onko sittenkään?

Vauhtia verkkoon

Laajakaistayhteys on yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää monipuolistuvia sähköisiä palveluita. Moderni tietoliikenne ja uudet sähköiset palvelut edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin nykyisten kuparikaapelin kautta toimivien kiinteiden tai liikkuvien langattomien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä.

  • Surffaa sulavammin – ei enää odottelua
  • Et joudu jakamaan yhteyttäsi kenenkään kanssa
  • Yhteys on aina vähintään niin nopea, kuin mistä maksat
  • SAAT PALJON ENEMMÄN KUIN VAIN NOPEAN INTERNETIN – TELEVISIO JA MUUT PALVELUT SIIRTYVÄT KÄTEVÄSTI SAMAA KUITUA PITKIN.
  • VALOKUITU ON ELINIKÄINEN SIJOITUS – NOPEUS RIITTÄÄ AINAKIN SEURAAVAT 50 VUOTTA.

Nopean yhteyden etuja

Kaikki kodin tietoliikennepalvelut voidaan hoitaa yhden yhteyden kautta ja vaihtoehtoja on enemmän. Valokuitu tuo uuden tavan katsella tv:tä, runsaan valikoiman kanavia ja tilausvideoita. Myös teräväpiirtolähetyksiä voi katsoa häiriöttä. Ohjelmia voi myös tallentaa verkkoon. Laajakaista-tv palveluja tarjoaa muun muassa Maxivision.

Etätyöskentely ja etäopiskelu

Valokuituverkko tuo uudenlaisia työskentelymahdollisuuksia ja tehokkuutta kotitoimistoihin, kun tieto siirtyy nopeasti. Oppilaitokset voivat hyödyntää nopeaa yhteyttä tarjoamalla uusia tapoja opiskella, esimerkiksi kielikursseille voi osallistua kotoa.

Live-kuvaa valvontakamerasta

Erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopean yhteyden kautta luotettavasti. Esimerkiksi loma-asuntoa voidaan valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla.

Tässä sinulle lopuksi vielä yksi kylmä fakta:

Valokuituliittymä kasvattaa kotisi arvoa pysyvästi.

valokuitu on arvokas

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe Yhteistyökumppani Maaseuturahasto Yhteistyökumppani ELY Keskus