Usein kysyttyä

Hyviä kysymyksiä ja hyviä vastauksia

Valokuituliittymiä on saatavilla useilla eri nopeuksilla. Asiakkaalla käytössä oleva nopeus saattaa myös riippua kohteessa käytössä olevasta tekniikasta. Käytössä olevan nopeuden voi helposti tarkastaa esimerkiksi kuukausilaskun seliteosasta.

Palveluiden ilmoitetut liikennöintinopeudet ovat maksiminopeuksia ja palvelun todelliset nopeudet voivat vaihdella. Ohessa Kairan Kuidun liittymien nopeuden vaihteluvälit:

* Kuparikohteissa toteutuva nopeus riippuu myös merkittävästi kiinteistön sisäkaapeloinnin laadusta ja voi heikkolaatuisessa kaapelissa jäädä alle 70 Mbps miniminopeuden. Tällöin heikkolaatuisen kaapeloinnin yhteydelle aiheuttama haitta on kiinteistön omistajan vastuulla.

Huomaathan myös, että nopeuden mittaukseen voi vaikuttaa myös käytössä olevan tietokoneen/laitteen oma tekniikka.

Mitattaessa laajakaistayhteyden nopeutta huomioithan seuraavaa:
– Liitä tietokone Ethernet-kaapelilla suoraan päätelaitteeseen. WLAN-yhteydellä ei saada luotettavia tuloksia.
– Irrota verkosta muut verkkoon kytketyt laitteet, kuten toiset tietokoneet, verkkotulostimet ja pelikonsolit.
– Sulje muut ohjelmat ja sovellukset tietokoneesta mittauksen ajaksi.
– Tee nopeusmittaus osoitteessa https://www.speedtest.net.
– Huomaa, että selaimella tehty nopeustesti voi antaa virheellisiä tuloksia. Tarkimman testituloksen saat sivustolta ladattavalla Speedtest sovelluksella.
– Mittaustulokset voivat vaihdella hetkellisesti hyvinkin paljon.

Mikäli yhteysnopeus jää toistuvasti merkittävästi alle liittymällesi luvatun tyypillisen nopeuden, ota yhteyttä teknisen tuen numeroon 09-6829 6010 tai sähköpostitse kuituverkot (at) cinia.fi

Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa on havaittu viime aikoina ongelmaa Internet-yhteyden kanssa. Ongelma johtuu todennäköisesti Windows 10:n päivityksestä.

Ongelman korjaamiseksi tietokone tulee sammuttaa pitämällä pohjassa ”Shift”-näppäintä ja klikkaamalla käynnistä-valikosta ”Sammuta” tai ”Shut down” riippuen kieliversiosta. Uudelleenkäynnistämisen jälkeen Internet-yhteyden pitäisi palautua normaalisti ennalleen.

Vaihdetun salasanan voi muuttaa joko resetoimalla päätelaitteen, jolloin tehdasasetukset palautuvat ja päätelaitteessa olevan tarran tiedot palaavat voimaan. Toinen vaihtoehto on kytkeä tietokone verkkojohdolla päätelaitteeseen ja muuttaa salasana hallintapaneelista. Tarvittaessa asiakastuki auttaa asiassa.

Asiakastuki voi selvittää etäyhteydellä salasanan, mikäli asiakas ei ole itse muuttanut salasanaa.

Avaa tästä pdf-tiedosto, löydät ohjeita sekä Genexis- että Inteno päätelaitteesta.

Kuukausimaksu säilyy entisellään. Liittymäsopimusehtojen mukaisesti Kairan Kuitu Oy:llä on oikeus tarvittaessa muuttaa palvelusta perittävää maksua. Olennaisista muutoksista on ilmoitettava asiakkaalle yksi (1) kuukausi ennen muutosten voimaantuloa. Asiakkaalla on tällöin oikeus kahden viikon ajan ehtojen muutoksesta tiedon saatuaan irtisanoa sopimus päättymään välittömästi.

IPTV tai Laajakaista-tv, toteutetaan perinteisen antennitekniikan sijasta iptv-tekniikalla, jossa ohjelmat välitetään televisiovastaanottimiin valokuidun välityksellä.

Kyllä siirtyy, kuten muutkin kiinteistöön rakennetut liittymät. Kauppakirjaan tulee maininta siirtyvistä liittymistä. Muutoksesta tulee ilmoittaa Kairan Kuitu Oy:lle.

Valokuitu on ainoa tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti niin internetin, tv-palvelut, liikkuvan kuvan kuin ip-puhepalvelutkin. Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa niin kotona kuin vapaa-ajanasunnollakin. Vapaa-ajanasunnolla onnistuu etätyö, valvonta ja erilaisten etäjärjestelmien hyödyntäminen kuten lämmityksen ohjaus.

Valokuitu on nopein ja varmin tiedonsiirtomuoto.  Mokkulat ovat epävarmoja ja kaista on aina jaettu muiden käyttäjien kesken ja näin ollen todellisuudessa hitaita. Olipa kyseessä 3G tai 4G kaista on aina jaettu, kantavuus rajallinen ja askeleen jäljessä.

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe