Usein kysyttyä

Hyviä kysymyksiä ja hyviä vastauksia

Android 7 -päivityksiä on alkanut tipahtelemaan laitteisiin enenevissä määrin
ja se ei ole suoraan yhteensopiva Genexiksen WiFi -verkon kanssa. Genexistä on
pyydetty selvittelemään ongelmaa, mutta ongelman voi kiertää seuraavilla
ohjeilla:

1. a) Kun langaton verkko löytyy laitteelta, kirjoittakaa salasana-kenttään langattoman verkon salasana
(mutta älkää painako vielä yhdistä)
b) Mikäli olette verkkoon jo yhdistäneet, painakaa ”unohda” ja jatkakaa a) -kohdan ohjeiden mukaan.

2. Siirry hieman alaspäin yhdistämisvalikossa josta löytyy IP-asetukset.
Vaihda valinta kohtaan ”staattinen IP-osoite”

3. Näppäile IP-osoitteeksi esimerkiksi 192.168.1.101 . Yhdyskäytävä on
192.168.1.254 . DNS-palvelimina voi käyttää oletuksena olevia DNS-palvelimia.

4. Paina yhdistä.

Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa on havaittu viime aikoina ongelmaa Internet-yhteyden kanssa. Ongelma johtuu todennäköisesti Windows 10:n päivityksestä.

Ongelman korjaamiseksi tietokone tulee sammuttaa pitämällä pohjassa ”Shift”-näppäintä ja klikkaamalla käynnistä-valikosta ”Sammuta” tai ”Shut down” riippuen kieliversiosta. Uudelleenkäynnistämisen jälkeen Internet-yhteyden pitäisi palautua normaalisti ennalleen.

Vaihdetun salasanan voi muuttaa joko resetoimalla päätelaitteen, jolloin tehdasasetukset palautuvat ja päätelaitteessa olevan tarran tiedot palaavat voimaan. Toinen vaihtoehto on kytkeä tietokone verkkojohdolla päätelaitteeseen ja muuttaa salasana hallintapaneelista. Tarvittaessa asiakastuki auttaa asiassa.

Asiakastuki voi selvittää etäyhteydellä salasanan, mikäli asiakas ei ole itse muuttanut salasanaa.

Avaa tästä pdf-tiedosto, löydät ohjeita sekä Genexis- että Inteno päätelaitteesta.

Kuukausimaksu säilyy entisellään. Liittymäsopimusehtojen mukaisesti Kairan Kuitu Oy:llä on oikeus tarvittaessa muuttaa palvelusta perittävää maksua. Olennaisista muutoksista on ilmoitettava asiakkaalle yksi (1) kuukausi ennen muutosten voimaantuloa. Asiakkaalla on tällöin oikeus kahden viikon ajan ehtojen muutoksesta tiedon saatuaan irtisanoa sopimus päättymään välittömästi.

IPTV tai Laajakaista-tv, toteutetaan perinteisen antennitekniikan sijasta iptv-tekniikalla, jossa ohjelmat välitetään televisiovastaanottimiin valokuidun välityksellä.

Kyllä siirtyy, kuten muutkin kiinteistöön rakennetut liittymät. Kauppakirjaan tulee maininta siirtyvistä liittymistä.

Valokuitu on ainoa tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti niin internetin, tv-palvelut, liikkuvan kuvan kuin ip-puhepalvelutkin. Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa niin kotona kuin vapaa-ajanasunnollakin. Vapaa-ajanasunnolla onnistuu etätyö, valvonta ja erilaisten etäjärjestelmien hyödyntäminen kuten lämmityksen ohjaus.

Valokuitu on nopein ja varmin tiedonsiirtomuoto.  Mokkulat ovat epävarmoja ja kaista on aina jaettu muiden käyttäjien kesken ja näin ollen todellisuudessa hitaita. Olipa kyseessä 3G tai 4G kaista on aina jaettu, kantavuus rajallinen ja askeleen jäljessä.

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic