Valokuitua Ylikiiminkiin – selvitystyö käynnissä!

Tökkiikö netti? Eikö TV näy?

TERVETULOA VALOKUITUINFOON!

Mikä ihmeen valokuitu? Kenelle se on tarkoitettu? Mitä sillä tehdään? Miten liittymä oikeasti rakennetaan sisälle saakka? Mm. näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen kylillä järjestettävissä valokuituinfoissa!

Tervetuloa mukaan juuri sinun aikatauluihisi sopivaan iltaan!

Ylikiiminkiläiset: valokuituliittymän tilauslomake avattu!

Tilauslomake on nyt avoinna ja se löytyy osoitteesta https://www.kairankuitu.fi/tilaus-ylikiiminki/

Saapuneet tilauslomakkeet tarkistetaan Kairan Kuidun toimesta tarvittavien tietojen ja kohteen sijainnin osalta. Jokaiselle tilauksen jättäneelle lähetetään oma vahvistusviesti.

Yritysten ja taloyhtiöiden osalta liittymävaihtoehtoja on useita ja ratkaisut ovat hyvin yksilöllisiä, joten tilauslomakkeella ei vielä tässä vaiheessa sovita liittymän tarkemmista yksityiskohdista. Kun saamme tilauksen, olemme suoraan yhteydessä jokaiseen yritykseen ja taloyhtiöön, niin voidaan katsoa liittymätarve kohteen mukaan. Ennen tilausta lisätietoja ja vaihtoehtoja voi kysyä sähköpostilla info@kairankuitu.fi osoitteesta.

Mitä nopeammin 600 liittymän raja saavutetaan, sitä nopeammin rakentamishankkeessa voidaan edetä! Kannattaa siis kertoa kaverille myös!

Todennäköisesti valokuitutapahtumia kylillä voidaan pitää jo toukokuun aikana, joten tiedotamme niistä lisää huhtikuun lopulla.

Terveisin,

Kairan Kuitu Oy

VALOKUITULIITTYMÄN HINTA YLIKIIMINGISSÄ 100€!

Valokuituliittymät Ylikiimingissä myydään hintaan 100€ per liittymä. Hinta on ns. avaimet käteen paketti, joka sisältää niin maanrakennuksen kuin myös teletyöt materiaaleineen. Liittymismaksuun sisältyy kotiin asennettava päätelaite, josta yhteyden saa sekä langattomasti että verkkojohdolla.

Ylikiimingin alueen alustava verkkosuunnitelma on valmistunut ja sen myötä rakentamiselle on muodostettu alustava kustannusarvio. Kairan Kuitu Oy:n hallitus linjasi kokouksessaan 30.3.2021, että rakentamisen käynnistymisen edellytyksenä on laajakaistatukirahoituksen saaminen hankkeelle sekä riittävä määrä tilaajia hankealueelta. Laskelmien pohjalta minimi tilaajamäärä on n.600, mikä on alle kolmas osa alueen kiinteistöjen määrästä. Ennen liittymismaksun ilmoittamista kiinnostuksen ilmoittaneita on tullut jo 200 kappaletta! Kiitos kaikille aktiivisille tahoille!

Viimeisimmän tiedon mukaan laajakaistarahoitusta jaetaan vuosille 2021 ja 2022 Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin lisäksi EU:n elpymisrahoista ELY-keskuksen maaseuturahoituksen kautta. Elpymisrahoista tulevan tukirahoituksen osalta hakuaikataulu on vielä avoinna ja lisätietoja asiasta saadaan nyt kevään aikana.

Kairan Kuitu Oy:n verkkosivuille avataan pääsiäisen jälkeen oma sähköinen tilauslomake Ylikiimingin liittymätilauksia varten. Liittymävaihtoehdot löytyvät kootusti osoitteesta https://www.kairankuitu.fi/palvelut-ja-hinnat/kotitaloudet. Vaihtoehdot tulevat myös tilauslomakkeelle lisätietoineen. Jatkossa tilausmäärän kehittymisestä tiedotetaan mm. Facebookissa Valokuitua Ylikiiminkiin sekä Kairan Kuitu Oy:n sivuilla.

Kylillä pidettäviä valokuitutapahtumia joudutaan valitettavasti siirtämään vielä kokoontumisrajoitusten vuoksi eteenpäin, mutta toivottavasti toukokuussa voimme jo tavata ulkotiloissa. Tiedotamme näistä tapahtumista lisää huhtikuun lopulla.

Tavoitteena on todellakin rakentaa kerralla valokuituverkko koko entisen Ylikiimingin kunnan alueelle, joten välitättehän viestiä kaikille tutuille!

Aurinkoista pääsiäistä toivottaen,

Kairan Kuitu Oy:n väki

TIETOA HANKKEESTA

Kairan Kuitu Oy selvittää entisen Ylikiimingin kunnan alueen asukkaiden, mökkiläisten ja yritysten sekä yhdistysten kiinnostusta saada alueelle nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet. Oulun Seudun LEADER ry myönsi joulukuussa 2020 Valokuitua Ylikiiminkiin tiedotushankkeelle rahoitusta 59.145 euroa.

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeessa tiedotetaan asukkaita ja alueen toimijoita nopeiden tietoliikenneyhteyksien hyödyistä, kartoitetaan valokuituliittymästä kiinnostuneiden määrää sekä muodostetaan alustava verkkosuunnitelma, jonka pohjalta rakentamishankkeelle tehdään kustannusarvio.

Hankkeessa kerätään valokuituliittymästä kiinnostuneiden yhteystiedot. Kiinnostuksen voi ilmoittaa Kairan Kuidun verkkosivuilla ”Ilmoita kiinnostuksesi” sivulla. Kiinnostuksen ilmoittaminen ei ole sitova vaan alustava ilmoitus kiinnostuksesta. Jokainen kiinnostuksen ilmoitus lisää kartalle sijaintimerkin, minkä avulla seurataan mahdollisten tilaajien määrää ja sijaintia eli kartoitetaan verkon laajuutta. Hankkeessa selvitetään lisäksi yhteistyömahdollisuudet toisten operaattoreiden kanssa sekä erilaiset rakentamisvaiheen rahoitusvaihtoehdot.

Tavoitteet

  • Saada mukaan riittävästi liittymästä kiinnostuneita/tilaajia, jotta voidaan edetä rahoituksen hakuvaiheeseen
  • Rakentaa valokuituverkko koko entisen Ylikiimingin kunnan alueelle
  • Liittymän hinta on sama kaikille kuluttajille, olipa tilaaja sitten Vesalassa tai Vepsän kylällä.

Liittymän hintaa ei ole vielä päätetty, sillä siihen vaikuttaa niin verkon laajuus (rakentamisen kustannus) kuin myös mahdollisten tilaajien määrä ja sijainti. Selvää on se, että mitä useampi lähtee mukaan, sitä halvemmaksi liittymismaksu voidaan asettaa.

Valokuitua Ylikiiminkiin hankkeessa tietoa jaetaan niin lehtimainoksilla, suorajakeluilla, tienvarsikylteillä, some-viestinnällä kuin myös Valokuitutapaamisilla kylillä. Valitettavasti koronatilanteen jatkuessa emme järjestä tapahtumia sisätiloissa, mutta pakkasten hellitettyä maalis-huhtikuussa tulemme kiertämään kylillä ulkotapahtumien merkeissä. Näistä tiedotamme myöhemmin lisää! Facebookissa kannattaa ottaa seurantaan Kairan Kuidun sekä Valokuitua Ylikiiminkiin sivut, sillä molemmilla sivuilla jaetaan ajankohtaisia asioita tietoliikenneyhteyksiin liittyen. Teemme mielellämme yhteistyötä paikallisten yritysten, yhdistysten ja seurojen kanssa.

Valokuituterveisin,
Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic