VALOKUITULIITTYMIEN MÄÄRÄ KÄÄNTYI KASVUUN!

VALOKUITULIITTYMIEN MÄÄRÄ KÄÄNTYI KASVUUN!

8.9.2020


Kesäkaudella 2020 Kairan Kuitu Oy:n valokuituliittymien määrä kääntyi kasvuun ensimmäisen kerran sitten verkonrakentamisvuosien jälkeen! Valokuituliittymät ovat löytäneet paikkansa niin kotitalouksien kuin myös yritysten ja yhdistysten parissa.

Viime talven aikana tehdyt tuoteuudistukset tuplasivat kotitalousasiakkaiden liittymänopeuden, mökkiliittymien käyttöä helpotettiin ja myös yritysliittymien hinnoittelua uudistettiin. Muutoksista saatu palaute on ollut hyvää ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Vuosien ajan on puhuttu sähköistyvistä palveluista ja niiden kaistatarpeesta. Koronakevät poikkeusoloineen kirkasti tätä sanomaa kerta heitolla, kun merkittävä osa suomalaisista siirtyi etäyhteyksien päähän. Luotettava ja nopea valokuituyhteys takaa kaistan riittävyyden. Koronakevään ajaksi Kairan Kuitu Oy nosti kuluttaja-asiakkaiden perusliittymien nopeuden 200Mbps:sta 500Mbps:iin, ja toki ilman lisähintaa.

Datamäärien kasvaessa myös liittymien nopeutta halutaan nostaa. Useat kymmenet Kairan Kuitu Oy:n asiakkaat kokivat keväällä käytössä olleen nopeamman liittymän tarpeelliseksi ja vaihtoivat kesällä tehdyn kampanjan myötä liittymänsä perusnopeuden 500Mbps:iin.

Liittymän nopeuden lisäksi yhteyden toimivuuden kannalta merkittävässä roolissa on kodin sisäinen langaton verkko. Päätelaitteet ovat kehittyneet merkittävästi tässä viime vuosien aikana. Monilla Kairan Kuitu Oy:n asiakkailla on käytössä vuosien 2014-2016 aikana hankittuja Genexis päätelaitteita, jotka alkavat tulla käyttöikänsä päähän. Elokuussa toteutetun päätelaitteiden vaihtokampanjan myötä uusia laitteita otettiin käyttöön n.130 kpl. Kairan Kuitu Oy suosittaa päätelaitteen vaihtoa kaikille, joilla on käytössä vanha Genexis Platinum. Uusi päätelaitteiden vaihtokampanja onkin suunnitteilla jo lokakuulle 2020.

Valoisaa syksyä toivottaen,

Tuula, Juha & Marianne

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic