Ylikiimingin rakentamiskuulumisia

Ylikiimingin rakentamiskuulumisia

19.7.2022


Valokuituverkkoa rakennetaan parasta aikaa Hetekyläntiellä Puolangantien risteyksestä kohti Pudasjärven rajaa. Reilun viikon jatkunut helteinen sää hidasti hieman työntekoa, sillä asfaltti lämpeni ja pehmeni niin paljon, ettei se olisi kestänyt koneiden painoa. Nyt kuitenkin kaapelia asennetaan maahan normaalisti.

Teiden alitukset on tehty valmiiksi Hetekyläntien ja Ouluntien varsille. Tämä näkyy maastossa siten, että maasta nousee esille punaisia putken päitä. Alituskohdat itsessään on peitetty väliaikaisesti tiellä liikkujien turvallisuuden vuoksi. Myöhemmin tehtävän kuitukaapelin asennuksen yhteydessä alituskohta avataan uudestaan ja lopulta kaikki työjäljet viimeistellään. Hetkellisesti teiden varsilla voi siten olla alla olevan kuvan mukaisia epätasaisia kohtia, jotka siistitään heti kaapelin asennuksen jälkeen.

Tässä vaiheessa kaapeliverkkoa rakennetaan sekä teiden varsilla että pihoilla. Kaapeli tuodaan kiinteistön seinustalle kiepille odottamaan teleasentajan käyntiä. Kohteesta riippuen piha-asennukset tehdään joko isolla tai pienellä koneella.

Työtä tehdään tiealueilla – hidastathan vauhtia!

Valokuituverkkoa rakennetaan yleisten teiden varsilla ja työmaa-alueilla on käytössä madalletut nopeusrajoitukset. Hetkittäin koneita ja henkilöitä liikkuu tien reunassa useita, joten pidetäänhän yhdessä huoli rakentajien turvallisuudesta ja hidastetaan vauhtia nopeusrajoitusten mukaisesti!

Hyvää kesän jatkoa toivottaen,

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Cinia palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic