IPTV-palvelusta ja digiboksista

IPTV-palvelusta ja digiboksista

22.2.2023


Kaikkiin Kairan Kuitu Oy:n kuluttajille tarkoitettuihin valokuituliittymiin kuuluu Maxivisionin IPTV-kanavapaketti. Tarkempi kanavasisältö löytyy osoitteesta maxivision.fi/kuituverkot/cinia. Jotta kanavapaketin saa käyttöönsä, tulee asiakkaan hankkia sitä varten erillinen IPTV-digiboksi.

Digiboksin hankinta

Digiboksi ei kuulu liittymän hintaan, koska kaikki asiakkaat eivät halua käyttää IPTV-palveluita. Digiboksin voi ostaa

  • Pudasjärvellä Pudas-Kone Oy:stä (ilmoittavat suoraan laitteen MAC tiedon Kairan Kuidulle sekä auttavat tarvittaessa rekisteröinnissä)
  • Taivalkoskella Sähkö-Matic Oy:stä (ilmoittavat suoraan laitteen MAC tiedon Kairan Kuidulle sekä auttavat tarvittaessa rekisteröinnissä)
  • TULOSSA: Ylikiimingissä Sähkö-Artpe Oy:stä (ilmoittavat suoraan laitteen MAC tiedon Kairan Kuidulle, auttavat tarvittaessa rekisteröinnissä ja ostettavissa myös asennuspalvelu)
  • Maxivisionin verkkokaupasta (asiakas vastaa itse rekisteröinnistä ja MAC tiedon toimittamisesta Kairan Kuidulle)

Digiboksi rekisteröidään Maxivisionin verkkosivuilla. Jotta kanavapaketin käytöstä ei tule erillistä laskua asiakkaalle, tulee Kairan Kuidun vahvistaa jokainen ostettu digiboksi Maxivisionille, että kyseessä on Kairan Kuitu Oy:n asiakas.

Jos digiboksi ostetaan suoraan Maxivisionin verkkosivuilta, tulee asiakkaan itse lähettää kuva digiboksin MAC tiedosta joko sähköpostilla info@kairankuitu.fi tai kuvaviestinä 045-6160272. Samalla tulee ilmoittaa, kenen nimellä liittymä on tilattu. Jos MAC tietoa ei toimiteta Kairan Kuitu Oy:lle ja siten vahvisteta Maxivisionille, lakkaa kanavapaketti toimimasta 1kk kuluessa käyttöönotosta.

IPTV-palveluiden käyttö

IPTV-palveluita ei voi käyttää ilman IPTV-digiboksia. Digiboksin hankinta ja IPTV-kanavapalveluiden käyttö kannattaa esim. silloin, kun

  • halutaan käyttöön laajempi kanavapaketti (HD-laatuisena) kuin esim. antenniverkon kautta saadaan
  • halutaan vakaampaa ja tarkempaa kuvaa kuin antenniverkon lähetyksen mahdollistavat
  • halutaan ostaa lisää maksullisia kanavia (voi ostaa yksittäinkin Maxivisionin verkkokaupasta)

Bonuskanavien aktivointi

IPTV-kanavapaketti on jaettu Maxivisionin toimesta kahteen osaan; peruskanavat sekä bonuskanavat. Molemmat kanavapaketit kuuluvat kuluttajaliittymien kk-maksuun. Jotta bonuskanavat saa käyttöön, tulee ne aktivoida Maxivisionin verkkosivulla samalla, kun aktivoi digiboksin käyttöön.

Onko IPTV-palvelut pakko ottaa käyttöön?

Ei ole. Mikäli antenniverkon lähetykset riittävät, ei IPTV-digiboksia silloin kannata hankkia. Vaikka IPTV-palveluita ei ottaisikaan käyttöön, mahdollistavat nykyaikaiset älytelevisiot jo pelkällä internetyhteydellä eri sovellusten (esim. YLE Areena, Ruutu, MTV katsomo, YouTube jne.) käytön. Tällöin televisio kytketään suoraan CAT6 verkkojohdolla tai langattomasti Kairan Kuidun toimittamaan päätelaitteeseen.

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe Yhteistyökumppani Maaseuturahasto Yhteistyökumppani ELY Keskus