Kairan Kuitu Oy tuplaa 100Mbps liittymien nopeuden!

Kairan Kuitu Oy tuplaa 100Mbps liittymien nopeuden!

7.11.2019


Kairan Kuitu Oy:n 100/100Mbps kuluttajaliittymien nopeus tuplaantuu torstaina 7.11.2019. Muutos koskee vakituisessa käytössä olevia valokuituliittymiä eikä se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Nopeuden muutos on osa laajempaa tuotteiden uudistusta. Kairan Kuitu Oy kilpailutti yhdessä seitsemän vastaavan verkkotoimijan kanssa operaattoripalvelut, mikä mahdollistaa tuoteuudistusten tekemisen. Lisää uudistuksia on tulossa niin kuluttaja- kuin myös yritysliittymiin. Uudistuksista tiedotetaan tarkemmin loppuvuoden aikana.

200Mbps mahdollistaa ja haastaa

Valokuituliittymä on ainoa yhteys, jolla voidaan varmistaa huippunopeat tietoliikenneyhteydet. Jokaiselle tilaajalle kytketään oma kuitu eikä yhteyttä tai verkon kapasiteettia jaeta. Verkko on mitoitettu siten, että kaistaa riittää! Datan käytön lisääntyessä myös runkoverkon kokoa kasvatetaan tarpeen mukaan.

Uusi perusnopeus, 200/200Mbps, mahdollistaa asiakkaille aiempaa nopeammat sähköiset palvelut. Testiryhmän sanojen mukaan ero entiseen on merkittävä. Nopeuden nostolla halutaan tuoda asiakkaille entistä kilpailukykyisempi tuote ja siten vastata kotitalouksien liikennemäärien kasvuun. Symmetrinen 200/200Mbps (nimellisnopeus) liittymä tekee myös selvää eroa yhteyksien nopeuksiin etenkin taajama-alueiden mobiiliyhteyksiin.

200/200Mbps liittymä asettaa samalla uusia haasteita asiakkaiden laitteiden suorituskyvylle. Vanhempien ja päivityksistä jälkeen jääneiden tietokoneiden, tablettien tai puhelinten ominaisuudet eivät enää välttämättä tue 200Mbps nopeuksia. Liittymän nopeutta voidaan mitata ja siihen löytyy kattavat ohjeet Kairan Kuitu Oy:n www-sivuilta ohjeita-osasta.

Teknistä tukea tarjolla

Mikäli oman koneen tai laitteen toimivuus epäilyttää, voidaan asiakkaiden laitteiden suorituskykyä testata joko asiakkaan luona tai Kairan Kuitu Oy:n toimistolla. Asentajan ollessa paikalla onnistuvat myös erilaiset laitteiden päivitykset ja asetusten tarkastukset. Kotikäyntejä ja muita teknisiä lisäpalveluita tehdään asentajan tuntitöinä www.kairankuitu.fi sivulla olevan hinnaston mukaisesti.

Valonnopeaa loppuvuotta toivottaen,

Tuula, Juha & Marianne

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Netplaza logo Netplaza logo Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic