Miksi hankkia valokuituyhteys?

Miksi hankkia valokuituyhteys?

16.5.2017


Valokuituyhteys on internet-yhteys, joka tuodaan jokaiseen kotiin omalla kuidulla. Yhteyttä eikä sen kapasiteettia siten jaeta muiden kanssa. Se mahdollistaa etätyön ja –opiskelun, viihde-, TV- ja pelipalvelut, etäterveydenhoidon ja hoivapalvelut, älykodin palvelujen hallinnan (lämmitys, ilmastointi ja turvapalvelut). Kairan Kuidun tarjoama 100/100 Mbs yhteys on todellakin molempiin suuntiin 100 Mbs!

Liittymään kuuluu päätelaite, josta yhteyden voi ottaa joko langattomasti tai langalla. Päätelaite mahdollistaa siten oman sisäverkon luomisen ja esimerkiksi älypuhelimet, tabletit ja muut kodin laitteet voivat hyödyntää samaa verkkoa. Palveluun kuuluu myös Maxivisionin IPTV-kanavapaketti, johon tällä hetkellä kuuluu lähes 20 kanavaa (ml. Eurosport ja Discovery chanel) sekä lukuisia HD-kanavia. IPTV-palvelussa HD-kanavien määrä lisääntyy ja päivittyy koko ajan.

Valokuituyhteyden mukana tulevalla IPTV-palvelulla voidaan siis korvata kokonaan perinteinen antenniverkko. Vuoden 2017 aikana tehdään television antenniverkkoon merkittäviä muutoksia. Antenniverkon uusi lähetystekniikka edellyttää tässä vaiheessa vähimmillään kanavien uudelleen lataamista ja jatkossa HD-lähetysten vastaanottaminen edellyttää Antenna Ready HD-vastaanotinta. Monille kotitalouksille tämä tarkoittaa uuden TV:n hankintaa. Esimerkiksi DNA:n maksu-TV:n lähetykset edellyttävät jo 17.5.2017 alkaen Antenna Ready HD-vastaanotinta.

IPTV:n käyttöönotto edellyttää valokuituyhteyden lisäksi vain IPTV-digiboksin hankintaa. Esimerkiksi Pudasjärvellä ja Taivalkoskella bokseja myyvät paikalliset teleliikkeet. IPTV-digiboksi on mahdollista liittää myös vanhempaan televisioon, jolloin vältytään koko TV ja antennikaluston muutoksilta.

Sähköisten palveluiden ja verkkoliikenteen lisääntyessä valokuituyhteys on ehdoton ykkönen! Valokuituverkon käyttöiän arvioidaan olevan ainakin 50 vuotta. Valokuitu on siten pitkän ajan investointi. Tällä hetkellä käytössä olevien 100/100 Mbs liittymien nopeutta voidaan nostaa vuosien saatossa asiakkaiden tarpeiden mukaan. Valokuituyhteys rinnastetaan kodin muihin liittymiin, kuten vesi- ja sähköliittymiin. Kuituyhteys nostaa siten myös kiinteistön arvoa.

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe