Rakentamistiedote – Ylikiiminki 12.7.2023

Rakentamistiedote – Ylikiiminki 12.7.2023

12.7.2023


Ylikiimingin valokuituverkon rakentaminen on edennyt hyvin. Verkkoa rakennetaan useamman koneryhmän voimin ja kaikki kaapelit asennetaan maahan ennen lumien tuloa. Liittymiä asennetaan käyttöön alueittain kesän ja syksyn aikana, verkon valmistumisen mukaan.

Pihakuvia ja sijoituslupia puuttuu edelleen!

Jotta valokuitukaapeli voidaan tuoda kiinteistölle, tulee jokaisesta kohteesta tehdä erillinen pihakuva. Pihakuvat ja sijoituslupasopimus tulee palauttaa mahdollisimman pian joko Ylikiimingin asukastuvan seinällä olevaan Kairan Kuidun postilaatikkoon tai sähköpostilla info@kairankuitu.fi .

Pihakuvalomake ja sijoituslupalomake on toimitettu kaikille tilaajille alun perin sähköpostilla sekä postitse niille, joilla ei ole ollut sähköpostiosoitetta. Mikäli olet hukannut viestin/lomakkeet, olethan yhteydessä info@kairankuitu.fi .

Rakentamisjälkien siivoamisesta

Urakoitsijat rakentavat alueita useassa vaiheessa ja rakentamisen jäljet siivotaan vasta alueen kaikkien työvaiheiden valmistuttua. Työmaalla käy erikseen alitusryhmä, maanrakentajat sekä teleasentajat. Rakentamisjälkien siivoamisessa on myös alueellisia eroja, sillä esim. Oulun kaupungin ylläpitämillä alueilla mahdollisista asfalttien paikkaamisista ja nurmialueiden viimeistelyistä vastaa Oulun kaupunki. Mikäli rakentamisreitillä tulee vastaan isoja kiviä, jotka joudutaan poistamaan, nostetaan kivet rakentamisen ajaksi tien penkalle. Kivet kerätään pois kootusti isompi alue kerrallaan.

Liittymäasennuksia tehdään viikoilla 30 ja 31 – tekstarit lähetetty

Teleasentajat tekevät jälleen urakalla liittymäasennuksia viikolla 30 ja 31. Varauslinkki on lähetetty tekstiviestillä tilaajille Ouluntien, Vesalan ja Huttukyläntien alueilla. Varaathan siis aikasi pikaisesti!

Hyvää kesää kaikille toivottaen,

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe Yhteistyökumppani Maaseuturahasto Yhteistyökumppani ELY Keskus