Rakentamistiedote – Ylikiiminki 16.8.2023

Rakentamistiedote – Ylikiiminki 16.8.2023

16.8.2023


Valokuituverkon rakentaminen Ylikiimingissä on edennyt viime viikkojen aikana todella joutuisasti. Maanrakennustöistä on tehty jo noin 80%. Koneryhmiä on tällä hetkellä töissä 5.

Maanrakennuksen tilannekatsaus

Osa-alue 1

Keskustan alue sekä Murtomaan teollisuusalue valmistuu viikon kuluessa. Tuomaalantiellä ja Vengasrannan alueella työt ovat käynnissä. Rinteentien ja Suthovin suunta tehdään edellisten jälkeen.

Osa-alue 2

Valmis

Osa-alue 3

Juopuli valmis. Niemikylän rakennus alkaa lähiaikoina.

Osa-alue 4

Muhoksentien runkoverkko valmis ja tilaajahaarojen rakennus käynnissä

Osa-alue 5

Iso osa runkoverkosta rakennettu. Työt käynnissä nyt Aittokylässä. Toinen koneryhmä tulossa lähiaikoina tekemään alueen 5 tilaajahaaroja pienemmällä koneella.

Osa-alue 6

Runkoverkko on valmis. Keskeneräisiä kohteita Naurisnivantiellä ja Ylivuoton alueella. Kaikkien osa-alueiden kaapelit asennetaan maahan elo-syyskuun aikana.

Teletyöt ja tilaajapäiden asennukset

Jotta kuituyhteydet saadaan tilaajille käyttöön, tulee koko reitti asiakkaan ja teletilan välillä olla hitsattuna yhtenäiseksi linjaksi. Tästä johtuen teleasentajat tekevät lähiviikkojen ajan maanvaraisten jatkosten ja jakokaappien hitsauksia. Tilaajapäiden asennuksia tehdään seuraavan kerran viikoilla 37 ja 38. Ajanvaraus tehdään sähköisesti tekstiviestillä tulevan linkin kautta.

Ovathan yhteystietosi ajan tasalla?

Mikäli liittymän tilaajan yhteystiedot (tilaajan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai osoite) ovat muuttuneet tilauksen teon jälkeen, tulee muutoksesta ilmoittaa viipymättä Kairan Kuidulle osoitteeseen info@kairankuitu.fi  Tiedotamme rakentamisen etenemisestä verkkosivujen lisäksi myös suoraan tilaajille sähköpostilla ja liittymän asennusajan varaus edellyttää, että tiedossamme on tilaajan käytössä oleva puhelinnumero. Jatkossa tiedotamme myös em. kanavia pitkin, mikäli verkossa tehdään huoltotöitä, tulee kaapelirikkoja tms. liittymän käyttöön vaikuttavia asioita.

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe