Rakentamistiedote Ylikiiminki

Rakentamistiedote Ylikiiminki

7.9.2023


Ylikiimingin valokuituverkon rakentaminen etenee edelleen hyvää vauhtia. Koneryhmät ovat töissä tällä hetkellä Niemikylässä, Puolangantien varressa ja Ylivuotolla. Todennäköisesti kaikki alueet saadaan kaapeloitua jo nyt syyskuun aikana.

Liittymiä asennetaan käyttöön viikoilla 37 ja 38. Tämän jälkeen kuituhitsaajat tekevät taas välissä maanvaraisia jatkoksia ja kaappeja. Ennen tilaajaliittymän asennusta täytyy koko kuitureitti olla yhteen hitsattuna, jotta liittymän toimintakunto voidaan asennushetkellä testata.

Liittymän nopeuden testaaminen omatoimisesti

Mitattaessa laajakaistayhteyden nopeutta huomioithan seuraavaa:

– Liitä tietokone Ethernet-kaapelilla suoraan päätelaitteeseen.

– Irrota verkosta muut verkkoon kytketyt laitteet, kuten toiset tietokoneet, verkkotulostimet ja pelikonsolit.

– Sulje muut ohjelmat ja sovellukset tietokoneesta mittauksen ajaksi.

– Tee nopeusmittaus osoitteessa https://www.speedtest.net.

– Huomaa, että selaimella tehty nopeustesti voi antaa virheellisiä tuloksia. Tarkimman testituloksen saat sivustolta ladattavalla Speedtest sovelluksella.

– Mittaustulokset voivat vaihdella hetkellisesti hyvinkin paljon.

– Huomaathan myös, että nopeuden mittaukseen voi vaikuttaa myös käytössä olevan tietokoneen/laitteen oma tekniikka.

Mikäli yhteysnopeus jää toistuvasti merkittävästi alle liittymällesi luvatun tyypillisen nopeuden, ota yhteyttä teknisen tuen numeroon 09-6829 6010 tai sähköpostitse kuituverkot (at) cinia.fi

Ylikiiminki II alue

Valitettavasti Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ei ole vieläkään tiedottanut jo alkaneen ohjelmakauden osalta, millaisilla ehdoilla valokuituverkkojen rakentamista tuetaan. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun asia ratkeaa ELY:ssä. 

Hyvää syksyä toivottaen,

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe