Ylikiimingin kuituverkon rakentaminen etenee!

Ylikiimingin kuituverkon rakentaminen etenee!

7.6.2023


Tänä vuonna valokuituverkon rakentaminen saatiin aloitettua ennätysaikaisin, jo toukokuun puolivälissä. Kesän rakentamisia ennakoitiin syksyllä mm. tekemällä teiden alituksia valmiiksi. Verkkoa rakennetaan nyt usean koneryhmän voimin ja ohessa koostetta maanrakentamisen järjestyksestä.

Koneryhmä 1:

Viimeistelyssä Huttukyläntien runko ja perässä rakennetaan loput tilaajahaarat pienemmällä koneella. Seuraavaksi tämä ryhmä siirtyy Lasintielle. Mikäli rakentaminen etenee suunnitellusti, rakentaa tämä ryhmä Lasintien jälkeen Suosaarentien, Vengasranta-Pikkuaho-Suthovi sekä Niemikylän alueen.

Koneryhmä 2:

Vesalasta Oulua kohti runko on jo vedetty ja pienempi kone rakentaa parasta aikaa tilaajahaaroja. Runkoverkkoa rakentava porukka on jo siirtynyt Juopulintielle, jonka tilaajahaarat rakennetaan, kun Ouluntien tilaajahaarat ovat valmiita. Juopulin jälkeen tämä koneryhmä siirtyy Alavuotontielle.

Koneryhmä 3:

Rakentaa tällä hetkellä Alavuotontiellä runkoverkkoa sekä tilaajahaaroja sen mukaan, mitä isolla koneella voidaan tehdä.

Koneryhmä 4:

Käynnissä on Vesalassa Aumaharjun alueen rakentaminen, minkä jälkeen ryhmä siirtyy Murtomaan alueelle ja sen jälkeen keskustan alueelle.

Tämän hetken arvio on, että Muhoksentiellä ja Puolangantiellä rakennetaan alku syksystä. Rakentumisaikatauluja päivitetään 2-3 viikon välein ja toki muutoksia suunnitelmiin voi tulla.

Kaikki Ylikiiminki I alueen maanrakennustyöt tehdään vuoden 2023 aikana.

Liittymien asennukset jatkuvat heinäkuussa

Liittymien asentaminen edellyttää sitä, että runkoverkon jatkospaikat on hitsattu. Teleasentajat ovat tälläkin viikolla maastossa jatkoja hitsaamassa. Teletöitä tehdään verkonrakentamisen etenemisen mukaan.

Seuraavan kerran tilaajaliittymien asennuksia tehdään arviolta heinäkuun alkupuolella. Ajanvarauslinkki lähetetään jälleen alueittain tekstiviestillä 2 viikkoa ennen ensimmäisiä aikoja. Tiedotamme viestin lähetyksestä vielä erikseen myöhemmin.

Mukavaa kesää toivottaen,

Kairan Kuitu Oy

Kairan kuitu facebookissa

Kairan Kuitu Logo Suomen Seutuverkot jäsen Lounea palvelinkumppani Yhteistyökumppani Pudas-kone Yhteistyökumppani Sähkö-Matic Yhteistyökumppani Sähkö-Artpe